Őszinte leszek, nem kedvelem a hús-gyümölcs variációjú ételeket. Viszont ezzel egyedül vagyok a családban, így néha készítek efféléket is.
Egyébként...külön-külön szeretem mindegyiket.
Ha már itt van az ősz, legyen barackos hús, mégpedig nektarinos.
Hozzávalók 4 személyre:
- 80 dkg csirkemellfilé
- só
- bors
- olívaolaj a sütéshez
- 6 db nektarin
- 3 ek. barna cukor
- 1 dl. desszert fehérbor
- 1 narancs leve
- 5 dkg vaj
- néhány zsázsa levél
Így készül:
A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk. Mind két oldalát pirosra sütjük.
A nektarinokat kimagozzuk, cikkekre vágjuk.
A cukrot serpenyőben karamellizáljuk, felöntjük a borral és narancslével.
Felére forraljuk, és hozzáadjuk a vajat és nektarint. Kicsit pároljuk, hozzáadjuk a zsázsát és lezárjuk.
Tálalhatjuk rizskörettel is, de a hús a gyümölccsel tökéletes harmóniában van.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése