Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2016. május 1., vasárnap

                          Eperlekvárral töltött piskótaszívek




Újra itt az Anyák napja. Minden nap hálát adok, hogy az én édesanyám még jó egészségben itt van nekem!
Igaz, ez csak egy nap a sok közül, ilyenkor mégis nagyobb odafigyeléssel vagyok felé, kicsit többet foglalkozom vele, figyelek rá úgy, mint a legtöbb gyermek az anyukájára.
Most ezzel a nagyon egyszerű süteménnyel kedveskedtem neki.

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 6 ek. víz
  • 8 ek. cukor
  • 8 ek. rétesliszt
  • 1 ek. fekete szezámmag, vagy mák
  • eperlekvár

Így készül.
 A szoba hőmérsékletű tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat a vízzel és a cukorral fehéredésig keverjük, hozzákeverjük a lisztet, a szezámmagot, majd a kemény tojásfehérje habot óvatosan beleforgatjuk a masszába.
Sütőtepsit kibélelünk zsírpapírral, szépen elsimítjuk rajta a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.
Amikor kihűlt, szíveket szaggatunk, telit és lyukasat, majd megtöltjük eperlekvárral.





 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése