Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2016. május 7., szombat

                                              Hentespite




Tulajdonképpen, maradékhasznosítás az alapja ezen ételnek. Semmi extra nem maradt, csak egy jó adag törtkrumpli. Na de kérem, a krumpli az egyik legfontosabb alkotórésze a magyar gasztronómiának.
A krumpli mellé viszont jár a hús, és sok füstölt disznóság.
Nem pörkölt nokedlival, de egy igazi jó magyaros egytálétel.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 ek. sertészsír
  • 1 kg sertéslapocka
  • 1 tk. pirospaprika
  • bors
  • 25 dkg füstölt kolbász
  • 25 dkg füstölt porc vagy oldalas
  • 2 db sárgarépa
  • 50 dkg főtt burgonya
  • 40 dkg tarja
  • 2.5 dl főtejszín
  • 1 tojás
  • bors


Így készül:
A hozzávalókból készítünk egy pörköltet. A félig főtt alaphoz hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát, a felkarikázott kolbászt, és a felszeletelt pörcöt.
Így készre főzzük a ragut, ügyelve arra, hogy kevés leve maradjon. A sóval vigyázzunk, hiszen a füstöltek kellően sósak.
A tarját felszeleteljük, és mind két oldalát hirtelen átsütjük.
A főtt krumplit áttörjük, hozzákeverjük a tojást, tejszínt, sózzuk és borsozzuk.
Egy közepes hőálló edény aljára simítjuk a krumplis massza felét, rárakosgatjuk a tarját, ezután jöhet a ragu, majd betakarjuk a krumpli másik felével.
180 fokos sütőben 40 percig sütjük.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése