Tulajdonképpen, maradékhasznosítás az alapja ezen ételnek. Semmi extra nem maradt, csak egy jó adag törtkrumpli. Na de kérem, a krumpli az egyik legfontosabb alkotórésze a magyar gasztronómiának.
A krumpli mellé viszont jár a hús, és sok füstölt disznóság.
Nem pörkölt nokedlival, de egy igazi jó magyaros egytálétel.
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 ek. sertészsír
- 1 kg sertéslapocka
- 1 tk. pirospaprika
- só
- bors
- 25 dkg füstölt kolbász
- 25 dkg füstölt porc vagy oldalas
- 2 db sárgarépa
- 50 dkg főtt burgonya
- 40 dkg tarja
- 2.5 dl főtejszín
- 1 tojás
- só
- bors
Így készül:
A hozzávalókból készítünk egy pörköltet. A félig főtt alaphoz hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát, a felkarikázott kolbászt, és a felszeletelt pörcöt.
Így készre főzzük a ragut, ügyelve arra, hogy kevés leve maradjon. A sóval vigyázzunk, hiszen a füstöltek kellően sósak.
A tarját felszeleteljük, és mind két oldalát hirtelen átsütjük.
A főtt krumplit áttörjük, hozzákeverjük a tojást, tejszínt, sózzuk és borsozzuk.
Egy közepes hőálló edény aljára simítjuk a krumplis massza felét, rárakosgatjuk a tarját, ezután jöhet a ragu, majd betakarjuk a krumpli másik felével.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése