Végre van már zsenge spenót. Vashiányos lévén, minden formájábanan megeszem, szó szerint legelem.
Ritkán készítek böreket, pedig imádom. Hát most belehúzok, spenótos biztosan lesz ezentúl sűrűn.
Hozzávalók:
- 8 db réteslap
- 45 dkg friss spenót
- 40 dkg túró
- 15 dkg bivaly mozzarella
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 1 ek. olvasztott vaj
- 1 tojás sárgája
- 1 ek. tejföl
Így készül:
A spenótot megtisztítjuk, és kevés olajon megpároljuk. Ezután leszűrjük, és felaprítjuk kicsit.
A túrót összetörjük, hozzákeverjük a spenóthoz, jöhet a zúzott fokhagyma, a só és a bors.
A réteslapokat kettesével egymáshoz toldjuk, hogy később feltudjuk majd tekerni. Körülbelül egy méter hosszú kígyó lesz majd belőle. Megkenjük a vajjal, utána a
Csigaformába csavarjuk, és lekenjük a tojással elkevert tejföllel.
180 fokon, 20 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése