Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2016. április 14., csütörtök

                                  Tepertőkrémes rózsakenyér




A helyzet az, hogy töpörtyűs pogácsát akarok sütni jó néhány napja. Valahogy ez nem jött össze, talán mert más is járt a fejemben.
Egy ideje nézegetem a rózsakenyér recepteket, amit szerettem volna a saját szám íze szerint ízesíteni.
A töpörtyű már le volt darálva, a többi adta magát. Had szóljon...

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2,1 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl víz
  • 1 tk. cukor
  • 3 ev. olaj
  • 1 tk. só
a töltelékhez:
  • 20 dkg töpörtyű
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1,5 ek. dijoni mustár
  • bors




Így készül:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk az élesztőt, langyos vizet, olajat és sót és laza tésztát dagasztunk. Ha nem elég laza a tésztánk, adhatunk még vizet hozzá, hiszen nincs két egyforma minőségű liszt.
Pihentetjük, míg duplájára kel a tészta. Jól átgyúrjuk, és kelesztjük még 15 percig.
Addig elkészítjük a tölteléket: ledaráljuk a töpörtyűt és a hagymát, hozzákeverjük a mustárt, sózzuk, borsozzuk.
A megkelt tésztát kinyújtjuk, elsimítjuk rajta a krémet, majd feltekerjük.
Felvágjuk 6 részre, és kerek formába rakjuk a tekercseket. Az oldalukat megkenjük olajjal, hogy amikor megsült a kenyér, szépen szétszedhető legyen. Letakarjuk és fél órát pihentetjük.
A sütő aljába tűzálló tálba meleg vizet teszünk, és 170 fokra előmelegítjük.
40 perc alatt megsütjük a kenyeret.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése