Az egyszerűség jegyében készült, istenien finom, légiesen könnyű túrógombóc.
Hozzávalók:
- 45 dkg tehéntúró
- 6 tojás
- 4 ek. búzadara
- 2 cs. vaníliás cukor
- 1 citrom héja
- tejföl és
- porcukor ízlés szerint
Így készül:
A túrót jól összetörjük, és elkeverjük a vaníliás cukorral, a tojások sárgájával, a búzadarával. Lereszeljük a citrom héját és azt is hozzáadjuk. Így egy órát állni hagyjuk, hogy a búzadara kellően megdagadjon.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan a masszához keverjük.
Forrásban lévő vízben egy-két perc alatt kifőzzük a kanállal megformázott gombócokat.
Tejföllel és porcukorral tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése