A kedvenc leveseim egyike a raguleves. Szinte mindegy milyen húsból készül, nagyon kedvelem. A hús milyensége, jelleget ad a levesnek, a zöldségekkel olyan jól variálható, a levesbetéttel pedig gazdagítjuk az ételt.
Hozzávalók:
- 40 dkg sertéslapocka
- 25 dkg leveszöldség
- 1/2 üveg zöldbab
- 6 fej gomba
- 3 ek. olaj
- 1 ek. liszt
- csokor petrezselyem
- 1 citrom leve
- só
- bors
a galuskához:
- 1 tojás
- liszt amennyit felvesz, hogy híg nokedlitészta legyen
- 4-5 szál petrezselyem
- pici só
Így készül:
A felkockázott húst megpirítjuk az olajon. Rádobjuk a felaprított zöldségeket, gombát, a babot, megszórjuk a liszttel, elkeverjük és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet.
Főzzük amíg a hús megpuhul, beleöntjük a citromlevét, és dúsítjuk a petrezselymes galuskával.
A felkockázott húst megpirítjuk az olajon. Rádobjuk a felaprított zöldségeket, gombát, a babot, megszórjuk a liszttel, elkeverjük és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet.
Főzzük amíg a hús megpuhul, beleöntjük a citromlevét, és dúsítjuk a petrezselymes galuskával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése