Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2016. április 12., kedd

                                     Zöldbabos sertésragu



A kedvenc leveseim egyike a raguleves. Szinte mindegy milyen húsból készül, nagyon kedvelem. A hús milyensége, jelleget ad a levesnek, a zöldségekkel olyan jól variálható, a levesbetéttel pedig gazdagítjuk az ételt.


Hozzávalók:

  • 40 dkg sertéslapocka
  • 25 dkg leveszöldség
  • 1/2 üveg zöldbab
  • 6 fej gomba
  • 3 ek. olaj
  • 1 ek. liszt
  • csokor petrezselyem
  • 1 citrom leve
  • bors
a galuskához:
  • 1 tojás
  • liszt amennyit felvesz, hogy híg nokedlitészta legyen
  • 4-5 szál petrezselyem
  • pici só

Így készül:
A felkockázott húst megpirítjuk az olajon. Rádobjuk a felaprított zöldségeket, gombát, a babot, megszórjuk a liszttel, elkeverjük és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet. 
Főzzük amíg a hús megpuhul, beleöntjük a citromlevét, és dúsítjuk a petrezselymes galuskával.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése