Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2016. április 10., vasárnap

                                             Bögrés csokis




Itt a tavasz! Fűnyírás, kertrendezés, csupa izommunka, csupa idő és energiaveszteség.
Kevés idő a sütésre, sok kalória a jó munkához.
Sok-sok csoki, ez jár annak aki derekasan tolja a fűnyírót, és forgatja az ásót: tehát nekem.

Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:

  • 2 bögre liszt
  • 2 ek. kakaópor
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 tábla étcsokoládé
  • 2 tojás
  • 4 ek. szilvalekvár ( hígabb )
  • 1 bögre tej
  • 1,5 bögre cukor
a csokiöntethez:
  • 2, 5 ek. cukor
  • 1 dl tej
  • 15 dk étcsokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl tejszín









Így készül:
Összekeverjük a száraz összetevőket a felaprított csokival együtt. A tojást habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a lekvárt és tejet. Az egészből sima masszát készítünk, és kivajazott kapcsos tortaformába kanalazzuk.
160 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük, de tűpróbával ellenőrizzük. 
Az öntethez a cukrot a tejjel tűzre tesszük a vajjal és felkockázott csokival. Addig főzzük, míg buborékozik, ekkor jöhet a tejszín is.
A süteményhez melegen kínáljuk.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése