Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2016. április 18., hétfő

                                   Málnás Duna-hullám kocka



Egyszerűen csak ki kell ürítenem a fagyasztott gyümölcsöket a hűtőből. Az ötletet ez adta a hagyományos, amúgy nagyon finom alap sütemény variálásához.
Tulajdonképpen, minden gyümölccsel kipróbálható, és valószínű a későbbiekben majd meg is teszem ezt.


Hozzávalók 20x30 cm-es formához:
A tésztához:

  • 5 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 1/2 dl víz
  • 30 dkg  liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 ek. kakaópor
  • 15 dkg málna
a krémhez:
  • 20 dkg málna
  • 1 dl víz
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 dl víz
  • 15 dkg vaj
csokimáz:
  • 10 dkg vaj
  • 10 cukor
  • 2 ek. kakaó
  • 1 ek. tej

Így készül:
Az egész tojásokat felhabosítjuk a cukorral. Hozzákeverjük az olvasztott vajat, a vizet, majd a sütőporos lisztet.
Zsírpapírral bélelt magas falú formába kanalazzuk a tészta egyik felét, a másik feléhez hozzákeverjük a kakaót.
A fehér masszára rákanalazzuk a kakaósat, meghintjük a málnával, és 170 fokra előmelegített sütőben 40 percig, de legfeljebb tűpróbáig sütjük.
A krémhez a málnát a cukorral és a vízzel felforraljuk, majd átpasszírozzuk. A deci vízzel elkevert pudingporral besűrítjük, és lehűtjük.
A puha vajjal felhabosítjuk a krémet, és a kihűlt süteményre simítjuk.
A csokimázhoz a hozzávalókat felforraljuk, majd lassú tűzön simára főzzük.
Amikor már kezd bőrösödni, rácsorgatjuk a süteményre.
Lehűtés után szeletelhetjük.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése