Egyszerűen csak ki kell ürítenem a fagyasztott gyümölcsöket a hűtőből. Az ötletet ez adta a hagyományos, amúgy nagyon finom alap sütemény variálásához.
Tulajdonképpen, minden gyümölccsel kipróbálható, és valószínű a későbbiekben majd meg is teszem ezt.
Hozzávalók 20x30 cm-es formához:
A tésztához:
- 5 tojás
- 25 dkg cukor
- 10 dkg olvasztott vaj
- 1/2 dl víz
- 30 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 ek. kakaópor
- 15 dkg málna
a krémhez:
- 20 dkg málna
- 1 dl víz
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 dl víz
- 15 dkg vaj
csokimáz:
- 10 dkg vaj
- 10 cukor
- 2 ek. kakaó
- 1 ek. tej
Így készül:
Az egész tojásokat felhabosítjuk a cukorral. Hozzákeverjük az olvasztott vajat, a vizet, majd a sütőporos lisztet.
Zsírpapírral bélelt magas falú formába kanalazzuk a tészta egyik felét, a másik feléhez hozzákeverjük a kakaót.
A fehér masszára rákanalazzuk a kakaósat, meghintjük a málnával, és 170 fokra előmelegített sütőben 40 percig, de legfeljebb tűpróbáig sütjük.
A krémhez a málnát a cukorral és a vízzel felforraljuk, majd átpasszírozzuk. A deci vízzel elkevert pudingporral besűrítjük, és lehűtjük.
A puha vajjal felhabosítjuk a krémet, és a kihűlt süteményre simítjuk.
A csokimázhoz a hozzávalókat felforraljuk, majd lassú tűzön simára főzzük.
Amikor már kezd bőrösödni, rácsorgatjuk a süteményre.
Lehűtés után szeletelhetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése