Kecskesajtos rúd
A kecskesajt egy igen intenzív ízű és illatú sajt. Lehet szeretni, vagy nem szeretni. Sajtos rudat még sosem sütöttem belőle, eddig...
Az első próbálkozásom alkalmával, egy jó érett, keményebb sajtot használtam. Nem kell túlzásba vinni, mert mint mondtam, intenzív...
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 12.5 dkg vaj
- 15 dkg reszelt kecske sajt
- 2 tk. só
- tejföl
a tetejére:
- 1 tojássárgája
- 5 dkg reszelt kecskesajt
Így készül:
A hozzávalókat összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk.
Egy órát hűtőben pihentetjük, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk.
Derelyevágóval centi széles rudakat vágunk, tojással megkenjük és sajttal megszórjuk.
175 fokon aranysárgára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése