Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2016. április 19., kedd

                                           




                                           Kecskesajtos rúd

A kecskesajt egy igen intenzív ízű és illatú sajt. Lehet szeretni, vagy nem szeretni. Sajtos rudat még sosem sütöttem belőle, eddig...
Az első próbálkozásom alkalmával, egy jó érett, keményebb sajtot használtam. Nem kell túlzásba vinni, mert mint mondtam, intenzív...


Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 12.5 dkg vaj
  • 15 dkg reszelt kecske sajt
  • 2 tk. só
  • tejföl
a tetejére:
  • 1 tojássárgája
  • 5 dkg reszelt kecskesajt


Így készül:
A hozzávalókat összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk.
Egy órát hűtőben pihentetjük, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk. 
Derelyevágóval centi széles rudakat vágunk, tojással megkenjük és sajttal megszórjuk.
175 fokon aranysárgára sütjük.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése