Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2016. február 3., szerda

                                 Aszalt szilvával töltött fánk




Néhány nappal ezelőtt sütöttem fánkot, de sűrűn ígéretet kellett tennem a férjemnek, hogy hamarosan újra sütök.
Régebben nem igazán kedvelte ezt az édességet, mert hogy olajos, meg kitalált mindenféle kifogást. 
Annak idején a sok jó tanács mellett, a mama azzal is ellátott, hogy a fánk tésztájába kerüljön egy kis rum is. Gyerekfejjel persze nem értettem minek is, hiszen érezni nem éreztem az alkohol ízét. Persze aztán később rájöttem mire is jó az a kis rumocska. Nem engedi, hogy a kisült fánk megszívja magát olajjal. A nagy titok megoldódott hát, a többi már csak a tökéletes dagasztáson múlott.
A szalagos fánk tésztájába rejtettem némi aszalt szilvát úgy sütöttem ki, a siker most sem maradt el.

http://aranymorzsa.blogspot.hu/2016/01/szalagos-fank-gyermekkorom-nagy.html










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése