Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2016. február 1., hétfő

                              Zabpelyhes-túrós húsgolyó





Én már nagyon várom a tavaszt. Itt az ideje, hogy a tettek mezejére lépjek, és odafigyeljek mit eszik a család.
Szépen raktároztunk a télen, jókat ettünk, növesztettük a fókahájat. Ha ilyen lájtos ételekkel várjuk a tavaszt, a nyárra nem lesz gond, mire jön a bikiniszezon.


Hozzávalók 4 főre:

  • 30 dkg darált csirke vagy pulykamell
  • 2 ek. sovány túró
  • 2 ek. zabpehely
  • 1 tojás
  • bors
  • petrezselyem
  • olívaolaj
Így készül:
Úgy készítjük el, mint egy hagyományos fasírtot, csak a beáztatott zsemle helyett a zabpelyhet és a túrót adjuk a húshoz. Fűszerezzük, végül összeállítjuk a tojással és aprított petrezselyemmel.
Kisüthetjük serpenyőben kevés olajban, de ha igazán diétázunk, akkor sütőben, nagyon kevés olajjal megkent tepsiben.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése