Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2016. január 5., kedd

                               Sajtos pizzabomba aiolival




A minap nagyon jó receptet találtam. Mondom magamban: ezt meg kell csinálnom! Egy kicsi változtatással el is készítettem, és imádtuk.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 2 tk. cukor
  • 3-4 csipet szárított oregano
  • 4 ek. olívaolaj
  • 15 dkg mozzarella vagy bármilyen olvadó sajt
  • 4 ek. aioli mártás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olvasztott vaj
  • 10 dkg füstölt sajt

aioli mártás:
  • 2,5 dl olívaolaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás sárgája
  • só 
  • 1 kk. citromlé
A mártás elkészítése:
A fokhagymát lepréseljük. A tojássárgáját elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a fokhagymát, majd  lassú, folyamatos sugárban felhabosítjuk az olajjal.
Hűtőben 1-2 napig eláll.


Így készül:
Elkészítjük a pizzatésztát. Felfuttatjuk az élesztőt a cukros tejben. A lisztbe morzsoljuk az oreganót, egy picit megsózzuk, majd a felfutott élesztővel és olívaolajjal tésztát dagasztunk.



Fél órát kelesztjük, majd hengert formálunk a tésztából és felszeleteljük. A szeleteket ujjainkkal kilapítjuk, megkenjük az aioli mártással, a közepébe teszünk egy-egy darab sajtot és gombócokat formálunk.





 Két gerezd fokhagymát lepréselünk, és elkeverjük az olvasztott vajban.
Egy hőálló tálat kikenünk a fokhagymás vajjal, és ebbe rakosgatjuk a töltött pizzagolyókat, ezeket szintén jól bekenünk mindenhol.





Végül megszórjuk reszelt sajttal és 200 fokon sütjük 20 percig.
Mennyeien fokhagymás íz!









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése