A minap nagyon jó receptet találtam. Mondom magamban: ezt meg kell csinálnom! Egy kicsi változtatással el is készítettem, és imádtuk.
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 2,5 dl tej
- 2 tk. cukor
- 3-4 csipet szárított oregano
- só
- 4 ek. olívaolaj
- 15 dkg mozzarella vagy bármilyen olvadó sajt
- 4 ek. aioli mártás
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek olvasztott vaj
- 10 dkg füstölt sajt
aioli mártás:
- 2,5 dl olívaolaj
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 tojás sárgája
- só
- 1 kk. citromlé
A mártás elkészítése:
A fokhagymát lepréseljük. A tojássárgáját elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a fokhagymát, majd lassú, folyamatos sugárban felhabosítjuk az olajjal.
Hűtőben 1-2 napig eláll.
Így készül:
Elkészítjük a pizzatésztát. Felfuttatjuk az élesztőt a cukros tejben. A lisztbe morzsoljuk az oreganót, egy picit megsózzuk, majd a felfutott élesztővel és olívaolajjal tésztát dagasztunk.
Fél órát kelesztjük, majd hengert formálunk a tésztából és felszeleteljük. A szeleteket ujjainkkal kilapítjuk, megkenjük az aioli mártással, a közepébe teszünk egy-egy darab sajtot és gombócokat formálunk.
Két gerezd fokhagymát lepréselünk, és elkeverjük az olvasztott vajban.
Egy hőálló tálat kikenünk a fokhagymás vajjal, és ebbe rakosgatjuk a töltött pizzagolyókat, ezeket szintén jól bekenünk mindenhol.
Végül megszórjuk reszelt sajttal és 200 fokon sütjük 20 percig.
Mennyeien fokhagymás íz!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése