Úgy látszik mostanában a gyorsan elkészíthető ételeket részesítem előnyben. Hát ettől egyszerűbbet tényleg nem is készíthettem volna.
A hagyományos burgonyakrémlevest is nagyon kedveljük, de néha kell egy kicsit más.
A kellemes édes ízű levest, egy kényelmes fotelban ülve, kanalazva ajánlom.
Hozzávalók 4 főre:
- 50 dkg édesburgonya
- annyi víz ami ellepi
- 2 dl sűrű főzőtejszín
- só
- bors
- kakukkfű
Így készül:
Az édesburgonyákat meghámozzuk, és kockákra vágjuk. Fazékba tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy a burgonyát ellepje.
Sózzuk, borsozzuk és kevés apróra vágott kakukkfűlevelet adunk hozzá. A puhára főtt burgonyához hozzákeverjük a tejszínt, összeforraljuk és leturmixoljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése