Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2016. január 11., hétfő

                                   Édesburgonya krémleves 




Úgy látszik mostanában a gyorsan elkészíthető ételeket részesítem előnyben. Hát ettől egyszerűbbet tényleg nem is készíthettem volna. 
A hagyományos burgonyakrémlevest is nagyon kedveljük, de néha kell egy kicsit más.
A kellemes édes ízű levest, egy kényelmes fotelban ülve, kanalazva ajánlom.

Hozzávalók 4 főre:

  • 50 dkg édesburgonya
  • annyi víz ami ellepi
  • 2 dl sűrű főzőtejszín
  • bors
  • kakukkfű

Így készül:
Az édesburgonyákat meghámozzuk, és kockákra vágjuk. Fazékba tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy a burgonyát ellepje.
Sózzuk, borsozzuk és kevés apróra vágott kakukkfűlevelet adunk hozzá. A puhára főtt burgonyához hozzákeverjük a tejszínt, összeforraljuk és leturmixoljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése