Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2016. január 13., szerda

                      Joghurtos csirkemáj, citromos rizzsel




A csirkemáj a lányom kedvence. Többnyire sütöm, rántom vagy pástétom készül belőle.
Most valami mást szerettem volna, a máj ízét kellemes savanykás kíséretben képzeltem el.
Azt viszont nem szerettem volna, ha túl fűszeres lesz a máj, így csak a rizshez adtam némi citromot héjával.
Egy biztos, a lányom díjazta a változtatást.


Hozzávalók 4 főre:

  • 60 dkg csirkemáj
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 kicsi fej vöröshagyma
  • 2,5 dl natúr joghurt
  • bors
  • 2 bögre hosszú szemű rizs
  • 1 ek. olívaolaj
  • 2 bögre víz
  • fél citrom leve és héja
Így készül:
A hagymát apróra vágjuk, picit lepirítjuk, majd kevés víz hozzáadásával puhára vágjuk.
A májat megtisztítjuk és centis csíkokat vágunk belőle. Rátesszük a hagymára és fehéredésig pirítjuk.
Jöhet a joghurt. Felöntjük vele a májat, sózzuk, borsozzuk és rövid ideig főzzük. A vékonyra vágott máj hamar megfő, ne főzzük sokáig, mert kemény lesz.
A rizst megmossuk, és az olajon megpirítjuk. Ráöntjük a vizet, sózzuk, majd lefedve lassú tűzön főzzük, amíg a víz elfő.
Végül a citrom levét rácsavarjuk, és a héját ráreszeljük.
A rizst csakis villával forgassuk, mert így biztosan pergős marad.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése