Vasárnapi ebéd főzés közben, életem párja feltette az ominózus kérdést-mi lesz a desszert?
Na bumm! Mondom-bocsi, ma nem lesz, kocsonya és ebéd főzés mellet, erre már nincs kapacitásom. Szegénykém, lebiggyesztett szájjal tudomásul vette a tényt.
Természetesen egy jó feleség ezt nem hagyhatja csak úgy, egy gyors süti mégis belefért.
Készíthetjük papírkapszlikban muffinnak is, de így készítve még gyorsabb, még puhább lesz a süteményünk.
Hozzávalók:
- 26 dkg liszt
- 2 és 1/2 tk. sütőpor
- 1/2 tk. szódabikarbóna
- csipet só
- 3 ek. kakaópor
- 12 dkg cukor
- 12.5 dkg puha vaj
- 2.2 dl joghurt
- 2 tojás
- 20 dkg meggy befőtt
- 5 dkg étcsokoládé
- a tálaláshoz tejszínhab
Így készül:
A lisztet egy tálban elkeverjük a sütőporral, szódabikarbónával, sóval, és kakaóval.
Egy másik tálban a vajat felhabosítjuk a cukorral, hozzákeverjük a tojásokat és a joghurtot.
Hozzáadagoljuk a lisztes keveréket, és jól összedolgozzuk.
A mag nélküli meggyet belekeverjük a masszába, a durvára vágott csokival együtt.
Kivajazott tortaformába tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
Frissen felvert tejszínhabbal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése