Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2016. január 10., vasárnap

                                          Fekete Erdő szelet




Vasárnapi ebéd főzés közben, életem párja feltette az ominózus kérdést-mi lesz a desszert?
Na bumm! Mondom-bocsi, ma nem lesz, kocsonya és ebéd főzés mellet, erre már nincs kapacitásom. Szegénykém, lebiggyesztett szájjal tudomásul vette a tényt.
Természetesen egy jó feleség ezt nem hagyhatja csak úgy, egy gyors süti mégis belefért.
Készíthetjük papírkapszlikban muffinnak is, de így készítve még gyorsabb, még puhább lesz a süteményünk. 


Hozzávalók:

  • 26 dkg liszt
  • 2 és 1/2 tk. sütőpor
  • 1/2 tk. szódabikarbóna
  • csipet só
  • 3 ek. kakaópor
  • 12 dkg cukor
  • 12.5 dkg puha vaj
  • 2.2 dl joghurt
  • 2 tojás
  • 20 dkg meggy befőtt
  • 5 dkg étcsokoládé
  • a tálaláshoz tejszínhab




Így készül:
A lisztet egy tálban elkeverjük a sütőporral, szódabikarbónával, sóval, és kakaóval.
Egy másik tálban a vajat felhabosítjuk a cukorral, hozzákeverjük a tojásokat és a joghurtot.
Hozzáadagoljuk a lisztes keveréket, és jól összedolgozzuk.
 A mag nélküli meggyet belekeverjük a masszába, a durvára vágott csokival együtt. 
Kivajazott tortaformába tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
Frissen felvert tejszínhabbal kínáljuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése