Ma kínait főztem, olyan magyaros-kínait. Csak semmi fakszni, könnyen összedobható étel, osztatlan sikert aratva.
A köret is bátran variálható, hiszen rizzsel, tésztával is adhatjuk. A kuszkusz nem igazán kínai, én mégis azzal tálaltam.
Higgyetek nekem, így is nagyon finom volt.
Hozzávalók 4 főre:
- 60 dkg sertéslapocka
- 2 ek. olívaolaj
- 4 ek. sötét szójaszósz
- 1 ek. balzsamecet
- 4 gerezd fokhagyma
- 15 dkg fejes káposzta
- só
- bors
- 2 ek. étkezési keményítő
Így készül:
Első lépésben a húst megtisztítjuk, és ujjnyi csíkokra vágjuk.Felhevített serpenyőbe öntjük az olajat, majd azon a húst átpirítjuk.
Hozzáadjuk a szójaszószt, balzsamecetet, zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és felöntjük vízzel hogy ellepje a húst.
A káposztát hasonló rövid csíkokra vágjuk, és amikor már a hús puhulni kezd hozzákeverjük.
Készre főzzük, majd kevés vízzel elkevert keményítővel besűrítjük az ételt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése