Hozzávalók:
- 1 csirke zsigerelve
- 1 db vöröshagyma
- 2 ek. olaj
- 2 ek. balzsamecet
- 10 dkg füstölt szalonna
- 3 db szikkadt zsemle
- 1 dl tej
- 1/2 dl tejszín
- 2 tojás
- kis csokor petrezselyem
- 8-10 szem zöld olívabogyó
- 1 tk. pirospaprika
- só
- bors
- 1 db sütőzacskó
Így készül:
Felkockázzuk a vöröshagymát és a szalonnát is. A felhevített olajon megpirítjuk a szalonnát, majd a hagymát is. Hozzáadjuk a balzsamecetet és levesszük a tűzről.
A tejet, tejszínt és tojásokat jól elkeverjük, és ebbe áztatjuk a felkockázott zsemléket.
Ehhez keverjük a hagymás szalonnát, a felkarikázott olívát és a felaprított petrezselymet.
Sózzuk, borsozzuk, majd a keveréket a csirke hasüregébe töltjük. A nyílást jól zárjuk be hústűvel, vagy össze is varrhatjuk.
A csirke bőrét sóval elkevert pirospaprikával bekenjük, majd sütőzacskóba tesszük, amit megszurkálunk és 180 fokon másfél órán át sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése