Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2016. január 21., csütörtök

                                             Töltött csirke





Hozzávalók:

  • 1 csirke zsigerelve
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 ek. olaj
  • 2 ek. balzsamecet
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 3 db szikkadt zsemle
  • 1 dl tej
  • 1/2 dl tejszín
  • 2 tojás
  • kis csokor petrezselyem
  • 8-10 szem zöld olívabogyó
  • 1 tk. pirospaprika
  • bors
  • 1 db sütőzacskó


Így készül:
Felkockázzuk a vöröshagymát és a szalonnát is. A felhevített olajon megpirítjuk a szalonnát, majd a hagymát is. Hozzáadjuk a balzsamecetet és levesszük a tűzről.
A tejet, tejszínt és tojásokat jól elkeverjük, és ebbe áztatjuk a felkockázott zsemléket.
Ehhez keverjük a hagymás szalonnát, a felkarikázott olívát és a felaprított petrezselymet.
Sózzuk, borsozzuk, majd a keveréket a csirke hasüregébe töltjük. A nyílást jól zárjuk be hústűvel, vagy össze is varrhatjuk.
A csirke bőrét sóval elkevert pirospaprikával bekenjük, majd sütőzacskóba tesszük, amit megszurkálunk és 180 fokon másfél órán át sütjük.
A megmaradt tölteléket kivajazott formába tesszük, és abban sütjük meg.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése