Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2015. december 1., kedd

                                           Diós csillagok 




Beindult a nagy karácsonyi sütipróba. Próbálgatom melyek azok a sütemények, amik a legtovább elállnak egy dobozba rejtve Karácsonyig.
Természetesen a régi jól bevált receptjeimhez is hű vagyok, de be-be csempészek a repertoáromba néhány igazán jó süteményt.
Lehet hogy ezek a kis csillagok nem a legmutatósabbak, de finom omlósak, zamatosak és tutira elállnak ünnepekig. ( Feltéve ha addig nem lopkodunk belőle. )


Hozzávalók kb: 45 db - hoz:

  • 25 dkg liszt
  • 18 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 18 dkg cukor
  • 5 dkg darált dió
  • 1 citrom reszelt héja
a bevonathoz.
  • 10 dkg kakaós tortabevonó
Így készül:
A hozzávalókat összekeverjük és sima tésztát gyúrunk belőle.
Frissentartó fóliába tekerve egy órára hűtőbe tesszük. Lisztezett felületen fél centi vastagra nyújtjuk, és csillagokat szúrunk ki belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a csillagokat, és 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.
A bevonót vízgőz felett megolvasztjuk, és a csillagokat belemártjuk. Hagyjuk megdermedni a csokoládét, és akár dobozolhatjuk is a sütiket.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése