Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2015. december 6., vasárnap

                           Sütőtök krémleves kakukkfűvel
                                        és újhagymával



Gyerekkoromban úgy kellett belém imádkozni a sütőtököt. "Egyél kislányom, olyan finom és egészséges". 
A kis Rozi viszont egyáltalán nem volt hajlandó megenni. A nagy Rozi annál is inkább, édesen vagy sósan, még nyersen is.
Legyen ez a mostani recept egy sós-fűszeres változat.





Hozzávalók:

  • 1 db sonkatök ( kb: 2 kg )
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 2 ek. olívaolaj
  • 2 csipet kakukkfű
  • 1 citrom leve 
  • 2 dl tejszín
  • bors

Így készül:
A sütőtököt feldaraboljuk és 180 fokos sütőben puhára sütjük.
A felaprított vöröshagymát és újhagymát az olajon megpároljuk, hozzáadjuk a héjából kikapart tököt, kakukkfüvet, citromlevet majd sózzuk, borsozzuk.
Felöntjük annyi vízzel hogy ellepje, és a tejszínnel lágyítjuk a levest. Néhány percig forraljuk,
a végén turmixoljuk, és zöldhagymával tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése