és újhagymával
Gyerekkoromban úgy kellett belém imádkozni a sütőtököt. "Egyél kislányom, olyan finom és egészséges".
A kis Rozi viszont egyáltalán nem volt hajlandó megenni. A nagy Rozi annál is inkább, édesen vagy sósan, még nyersen is.
Legyen ez a mostani recept egy sós-fűszeres változat.
Hozzávalók:
- 1 db sonkatök ( kb: 2 kg )
- 1 db vöröshagyma
- 2 szál újhagyma
- 2 ek. olívaolaj
- 2 csipet kakukkfű
- 1 citrom leve
- 2 dl tejszín
- só
- bors
Így készül:
A sütőtököt feldaraboljuk és 180 fokos sütőben puhára sütjük.
A felaprított vöröshagymát és újhagymát az olajon megpároljuk, hozzáadjuk a héjából kikapart tököt, kakukkfüvet, citromlevet majd sózzuk, borsozzuk.
Felöntjük annyi vízzel hogy ellepje, és a tejszínnel lágyítjuk a levest. Néhány percig forraljuk,
a végén turmixoljuk, és zöldhagymával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése