Olyan bonyolultnak tűnhet, pedig nem az. Egy egyszerű ragú, még egyszerűbb tésztába rejtve.
Nem igazán magyar étel, de szerintem mi már magyarosítottuk rendesen, a mi szánk íze szerint.
A lassú főzés által, finom sűrű lesz a szaft, és benne az omlós hús a zöldségekkel...
és persze egy kis borocskával leöblíteni, az ám az igazi!
Hozzávalók a pitetésztához:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg margarin vagy zsír
- 6 ek. hideg víz
- só
Hozzávalók a töltelékhez:
- 60 dkg marhalapocka
- 2 szál sárgarépa
- 2 db burgonya
- 1 db vöröshagyma
- 2,5 dl paradicsomlé
- 2 tk. tárkony
- olaj
- só
- bors
Így készül:
A tésztához a lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a hideg vizet és kevés sót.
Összegyúrjuk és hűtőbe tesszük.
A felkockázott vöröshagymát kevés olajon megpároljuk, ehhez adjuk a szintén kockára vágott húst, répát és burgonyát. Felöntjük a paradicsomlével, sózzuk, borsozzuk és rámorzsoljuk a tárkonyt.
Takarékon főzzük addig, amíg elkészítjük a tésztaburkot.
A hűtőből kivesszük a nyers tésztát és elfelezzük. Egy formát kivajazunk és megszórunk liszttel.
A tészta egyik felét lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, és belefektetjük a formába.
Beletöltjük az előkészített húst, és befedjük a tészta másik felével.
Gondosan felhajtogatjuk körben a tésztát, a pite közepén kis rést ejtünk és lekenjük kevés vízzel elkevert tojássárgájával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése