Mi sem egyszerűbb, mint egy salátát összedobni. Főleg ha akad hozzávaló a kertben.
Jelen esetben ez a főszereplő, a körte.
Ebben a salátában minden ropog: a zöldség, a gyümölcs a magok és a dió is.
Hozzávalók 4 főre:
- 2 db körte
- 2 db sárgarépa
- 1/2 jégsaláta
- 1 db citrom
- 1 ek. dijoni mustár
- 1 tk. méz
- só
- bors
- 10 dkg dióbél
- 2 tk. napraforgó/tökmag
Így készül:
A körtét meghámozzuk, magházát eltávolítjuk és a zöldséghámozóval vékonyan felszeleteljük.
A répát is megpucoljuk, majd durva reszelőn lereszeljük.
Felcsíkozott jégsalátával összeforgatjuk a körtét és sárgarépát, ezután elkészítjük az öntetet.
Kikeverjük a mustárt, mézet, reszelt citromhéjat, a citrom levét és sózzuk, borsozzuk.
A magokat száraz serpenyőben megpirítjuk, és az öntettel együtt a salátához adjuk.
Behűtve tálaljuk, sültekhez vagy önmagában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése