Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2015. november 5., csütörtök

                                    Csirke Cordon bleu






A klasszikus Cordon borjúhúsból készül, ezt mindenki tudja. Éttermek hada kínálja pulykahúsból is, de én azt nem szeretem.
Lehet, hogy most majd sokan nem kedvelnek, de számomra a pulykamell száraz, íztelen hús.
A csirke kevésbé szálas,és szaftosabb. A füstölt tarjától igazán kellemes ízt kap, de amitől igazán ütős lesz, az a fokhagyma.







Hozzávalók 4 főre:

  • 1 db nagyobb csirkemell filé
  • bors
  • fokhagyma granulátum
  • 8 szelet főtt füstölt tarja
  • 8 szelet trappista sajt
  • tojás, liszt, zsemlemorzsa a panírozáshoz
  • olaj a sütéshez






Így készül:
A csirkemellet kétfelé vesszük, majd mind két 4 vékony szeletre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk  ráfektetjük  a tarját és arra a sajtot.
Feltekerjük, és hústűvel megfogatjuk, hogy ne csússzon szét. 
Megforgatjuk lisztben, tojásban majd újra mindkettőben és legutoljára zsemlemorzsában.
Így nagyobb biztonságban van a sajt, hogy ne folyjon ki.
Bő olajban kisütjük a húsokat.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése