A klasszikus Cordon borjúhúsból készül, ezt mindenki tudja. Éttermek hada kínálja pulykahúsból is, de én azt nem szeretem.
Lehet, hogy most majd sokan nem kedvelnek, de számomra a pulykamell száraz, íztelen hús.
A csirke kevésbé szálas,és szaftosabb. A füstölt tarjától igazán kellemes ízt kap, de amitől igazán ütős lesz, az a fokhagyma.
Hozzávalók 4 főre:
- 1 db nagyobb csirkemell filé
- só
- bors
- fokhagyma granulátum
- 8 szelet főtt füstölt tarja
- 8 szelet trappista sajt
- tojás, liszt, zsemlemorzsa a panírozáshoz
- olaj a sütéshez
Így készül:
A csirkemellet kétfelé vesszük, majd mind két 4 vékony szeletre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk ráfektetjük a tarját és arra a sajtot.
Feltekerjük, és hústűvel megfogatjuk, hogy ne csússzon szét.
Megforgatjuk lisztben, tojásban majd újra mindkettőben és legutoljára zsemlemorzsában.
Így nagyobb biztonságban van a sajt, hogy ne folyjon ki.
Bő olajban kisütjük a húsokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése