Gomba, gomba,gomba már megint a gomba. Vagy ha tetszik: nem lehet megunni, ez az ami nem lehet megunni.
Viszont újítani sosem árt. Nem kell mindig a rántott gomba, a gombapaprikás, néha újragondolok egy-egy alapreceptet.
A palacsinta olyan jól kombinálható tészta, sosem csalódom benne.
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- szódavíz
- 3 tojás
- 15 dkg csiperke gomba
- fél csokor petrezselyem
- só
- bors
- olaj a sütéshez
a mártogatóhoz:
- 3 dl natúr joghurt
- 2-3 gerezd fokhagyma
- fél csokor petrezselyem
- só
- bors
Így készül:
Palacsintatésztát készítünk a lisztből, tojásból, tejből és annyi szódavízből hogy közepesen sűrű tésztát kapjunk.
A gombát almareszelőn lereszeljük és kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, sózzuk és borsozzuk.
A pirított gombát elkeverjük a palacsintatésztában, és kisütjük kevés olajon a palacsintákat.
A mártogatóhoz elkeverjük a joghurtban a préselt fokhagymát, a felaprított petrezselymet, sózzuk, borsozzuk és ezt kínáljuk a palacsintához.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése