Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2015. november 18., szerda

                              Avokádókrémes szendvics   





Az avokádó tökéletesen alkalmas szendvicsek készítéséhez, hisz az érett gyümölcs igen krémes. 
Fontos, hogy érett avokádót használjunk, különben keserű és élvezhetetlen lesz a krémünk..
Többszörösen telített zsírsavakban gazdag, A,B,C,és E vitaminokat is bőven tartalmaz.
Fogyasszunk belőle minél többet, igen egészséges.







Hozzávalók 8 db szendvicshez:

  • 2 db avokádó
  • 2 ek. natúr krémsajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. citromlé
  • 1 tk. olívaolaj
  • bors
  • 6 db piros retek
  • 5 dkg dió
  • 8 csippentés ruccola
  • 16 kis szelet magvas kenyér


Így készül:
Az avokádókat megtisztítjuk a héjuktól és  magjuktól, majd pürésítjük. Hozzáadjuk a sajtot, a zúzott fokhagymát, citromlét, olívaolajat, ezután sózzuk, borsozzuk.
1-2 órára tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
A diót száraz serpenyőben megpirítjuk, a retket vékonyan felszeleteljük.
Elkészítjük a szendvicseket: megkenünk 8 szelet kenyeret az avokádókrémmel, a retekszeletekkel betakarjuk, jöhet a ruccola, a pirított dió, végül a másik szelet kenyér.
Reggeli, tízórai, uzsonna vagy vacsora? Tökéletes választás ez a szendvics.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése