Az avokádó tökéletesen alkalmas szendvicsek készítéséhez, hisz az érett gyümölcs igen krémes.
Fontos, hogy érett avokádót használjunk, különben keserű és élvezhetetlen lesz a krémünk..
Többszörösen telített zsírsavakban gazdag, A,B,C,és E vitaminokat is bőven tartalmaz.
Fogyasszunk belőle minél többet, igen egészséges.
Hozzávalók 8 db szendvicshez:
- 2 db avokádó
- 2 ek. natúr krémsajt
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk. citromlé
- 1 tk. olívaolaj
- só
- bors
- 6 db piros retek
- 5 dkg dió
- 8 csippentés ruccola
- 16 kis szelet magvas kenyér
Így készül:
Az avokádókat megtisztítjuk a héjuktól és magjuktól, majd pürésítjük. Hozzáadjuk a sajtot, a zúzott fokhagymát, citromlét, olívaolajat, ezután sózzuk, borsozzuk.
1-2 órára tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
A diót száraz serpenyőben megpirítjuk, a retket vékonyan felszeleteljük.
Elkészítjük a szendvicseket: megkenünk 8 szelet kenyeret az avokádókrémmel, a retekszeletekkel betakarjuk, jöhet a ruccola, a pirított dió, végül a másik szelet kenyér.
Reggeli, tízórai, uzsonna vagy vacsora? Tökéletes választás ez a szendvics.
Reggeli, tízórai, uzsonna vagy vacsora? Tökéletes választás ez a szendvics.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése