II. blogszülinapra
Igazából az első bejegyzésem a születésnapom napjára készült el, de nem akkor osztottam meg. Így most a második blogszülinapra időben került sor, még akkor is, ha az utóbbi időben nagyon kevés időm jut konyhai alkotásra.
Ennél a süteménynél a tavaly készített fügelekvárt használtam ízesítésnek, és égetett cukorral bolondítottam meg.
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 22 dkg cukor
- 25 dkg olvasztott vaj
- 4 tojás
- 6 evőkanál fügelekvár
- 8 evőkanál kakaópor
- 1 tasak sütőpor
- égetett cukor
az égetett cukorhoz:
- 10 dkg kristálycukor
A cukrot közepes lángon folyékonnyá olvasztjuk, majd zsírpapírra öntve hagyjuk kihűlni.
Így készül:
A száraz anyagokat összekeverjük, hozzáadjuk a vajat, tojásokat, a fügelekvárt és az apró darabokra tördelt égetett cukrot.
Közepes tepsit sütőpapírral kibélelünk, és ebbe kanalazzuk a masszát.
175 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Azért tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e a sütemény.
Mikor kihűlt a tészta, közepes méretű szaggatóval kis tortákat szaggatunk.
Díszíthetjük friss fügével, és égetett cukorral.
Fügelekvár! Kakaóval jól illenek ;-)
VálaszTörlés