Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2015. október 13., kedd

                                 Almás-diós kelt kuglóf





Ősz van, ez most már vitathatatlan. Szeretem az őszt, hisz hatalmas változáson megy át a természet. Minden lelassul, nincs akkora pörgés. Először minden olyan színes, és egyszer csak elkezdik a fák ledobni ruháikat.
Az őszi gyümölcsök is szüretelésre várnak, a kosárban festői látványt nyújtanak.
Az alma-dió klasszikus páros, és a kuglófban is imádtam.




Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg darált dió
  • 1.5 dl tej
  • 2.5 dkg élesztő
  • csipet cukor
  • 15 dkg olvasztott vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojás sárgája
  • 1 citrom reszelt héja 
  • 1 alma reszelve
  • csipet só
Így készül:
Az élesztőt a szokott módon felfuttatjuk a cukros tejben. A lisztet és darált diót összekeverjük egy tálban, hozzáadjuk a sót, citromhéjat, a reszelt almát.
Az olvasztott vajban elkeverjük a cukrot, majd ha kicsit kihűlt, a tojássárgákat is.
Mindezt a liszthez keverjük, és a megkelt élesztővel együtt tésztát dagasztunk.
Egy kuglófformát kivajazunk, és beszórunk darált dióval. Ebbe kanalazzuk a masszát, majd letakarva duplájára kelesszük.
170 fokra előmelegített sütőben kb: 30 percig sütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése