Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2015. október 20., kedd

                                   Csőben sült csirkemáj

Nagy kedvenc a máj nálunk. Sütve, rántva, resztelve, pástétomnak és a többi.
Ezt verziót maradékokból hoztam össze. Kicsit eltúloztam a rántott májhoz való májat, és a krumplipüréhez való krumplit. Ebből lett ez a finom egytálétel, amiben a máj olyan puha mint a vaj.





Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg csirkemáj
  • 2 db főtt héjában főtt burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 5 dl főzőtejszín
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors

Így készül:
A májat megtisztítjuk a felesleges hártyáktól, esetleg rajtamaradt epétől. Közepes hőállótálat kivajazunk, megszórunk zsemlemorzsával és belerakjuk a májakat.
A tejszínben elkeverjük a tojásokat, a zúzott fokhagymát, aprított petrezselymet. Meghámozzuk a burgonyát, és lereszeljük, amit ezután hozzákeverünk a tejszínhez. Sózzuk, borsozzuk, és az egészet ráöntjük a májra. A vajdarabkákat a tetején eloszlatjuk, és 180 fokon, 40 percig sütjük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése