Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2015. szeptember 9., szerda

                              Sajtos kelbimbókrémleves 




Az idei nyár ugyebár tikkasztó volt. Ki gondolta volna, hogy egyik napról a másikra szinte őszi időjárás lesz.
A hideg leveseket gyorsan felváltották a sűrű, melengető krémlevesek.
A kelbimbó igazán háttérbe szorult zöldség, pedig magas a C,-és B-vitamintartalma.
Kissé kesernyés az íze, de ha egy picit megcsípi a dér, édeskésebb lesz.
A leves készülhet friss vagy mirelit bimbós kelből.





Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg bimbós kel
  • 20 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. olaj
  • 2 dl tejszín
  • 15 dkg gouda sajt
  • bors
Így készül:
A kelbimbót megmossuk, és félbevágjuk. A burgonyát meghámozzuk és kockákra vágjuk.
A felaprított hagymákat olajon üvegesre pároljuk, majd a a bimbós kelt és burgonyát hozzáadjuk. Felöntjük fél liter vízzel, sózzuk, borsozzuk.
Puhára főzve a zöldségeket, hozzáöntjük a tejszínt majd pürésítjük.
A sajtot lereszeljük és 10 dekányit a leveshez adunk és olvadni hagyjuk.
Melegen tálaljuk és reszelt sajttal megszórjuk.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése