Az idei nyár ugyebár tikkasztó volt. Ki gondolta volna, hogy egyik napról a másikra szinte őszi időjárás lesz.
A hideg leveseket gyorsan felváltották a sűrű, melengető krémlevesek.
A kelbimbó igazán háttérbe szorult zöldség, pedig magas a C,-és B-vitamintartalma.
Kissé kesernyés az íze, de ha egy picit megcsípi a dér, édeskésebb lesz.
A leves készülhet friss vagy mirelit bimbós kelből.
Hozzávalók 4 személyre:
- 30 dkg bimbós kel
- 20 dkg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek. olaj
- 2 dl tejszín
- 15 dkg gouda sajt
- só
- bors
Így készül:
A kelbimbót megmossuk, és félbevágjuk. A burgonyát meghámozzuk és kockákra vágjuk.
A felaprított hagymákat olajon üvegesre pároljuk, majd a a bimbós kelt és burgonyát hozzáadjuk. Felöntjük fél liter vízzel, sózzuk, borsozzuk.
Puhára főzve a zöldségeket, hozzáöntjük a tejszínt majd pürésítjük.
A sajtot lereszeljük és 10 dekányit a leveshez adunk és olvadni hagyjuk.
Melegen tálaljuk és reszelt sajttal megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése