Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2015. szeptember 6., vasárnap

                                                 Puha áfonyás fonottka




Eljött az én időm a sütés terén. A forróság után szinte egy nap alatt ősz lett, végre a sütő már újra düböröghet.
Volt némi áfonyám, és most ebbe a kis kalácsba került belőle. Nem túl édes kelt tészta, de a végén még egy kis mézzel megédesíthetjük. Egy jó pohár tej és...nyamm.

Hozzávalók 6 db fonottkához:

  • 70 dkg finomliszt
  • csipet só
  • 1.5 dl tej
  • 1.5 dl natúr joghurt
  • 2.5 dkg élesztő
  • 1 tk. cukor
  • 1 tojás
  • 8 dkg vaj
  • 2 ek. méz
  • 10-12 dkg áfonya



Így készül:
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben a cukorral. A lisztet tálba szitáljuk egy csipet sóval, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, mézet, joghurtot és a felfuttatott élesztőt.
Tésztát dagasztunk, amit fél órát, de legalább duplájára kelesztünk.
Átgyúrjuk és hat gombócra osztjuk. A gombócokat újabb három részre vesszük, és hármas fonatot készítünk. A fonatból briósformát tekerünk, és telenyomkodjuk áfonyával.
Tepsin még 20 percig kelesztjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
Amikor elkészült kevés mézzel lekenhetjük, így még finomabb.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése