Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2015. szeptember 14., hétfő

                                         Mérges kacsa


Ez az az étel, amit hetente egyszer minden zokszó nélkül megennék. Puha, omlós hús egy pikáns sűrű szaftban a kedvenc köretemmel.
Készülhetne csirkecombbal is de kacsával az igazán finom.


Hozzávalók 4 főre:

  • 4 db egész kacsacomb
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 3 ek. olívaolaj
  • 1-2 db csilipaprika
  • 50 dkg paradicsom
  • 2 dl paradicsomlé
  • 3 dl vörösbor
  • 3 dl víz
  • bors
  • aprított petrezselyem
Így készül:
A felforrósított olajon megpirítjuk a felcsíkozott hagymát és a megtisztított, gerezdekben hagyott fokhagymát. Hozzá adjuk a kimagozott, felkarikázott csilit( ízlés szerinti mennyiséget ) és felöntjük a borral. Felöntjük a vízzel és a paradicsomlével is, majd hozzákeverjük a meghámozott felkockázott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük az egészben hagyott combokat és lefedve, lassú tűzön főzzük puhulásig.
Ha a főzési idő alatt a mártás nem sűrűsödik be eléggé, főzzük még fedő nélkül.
Tálalhatjuk tésztával, vagy rizzsel is, nekem a kuszkusz passzol hozzá a legjobban.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése