Ez az az étel, amit hetente egyszer minden zokszó nélkül megennék. Puha, omlós hús egy pikáns sűrű szaftban a kedvenc köretemmel.
Készülhetne csirkecombbal is de kacsával az igazán finom.
Hozzávalók 4 főre:
- 4 db egész kacsacomb
- 1 db vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 3 ek. olívaolaj
- 1-2 db csilipaprika
- 50 dkg paradicsom
- 2 dl paradicsomlé
- 3 dl vörösbor
- 3 dl víz
- só
- bors
- aprított petrezselyem
Így készül:
A felforrósított olajon megpirítjuk a felcsíkozott hagymát és a megtisztított, gerezdekben hagyott fokhagymát. Hozzá adjuk a kimagozott, felkarikázott csilit( ízlés szerinti mennyiséget ) és felöntjük a borral. Felöntjük a vízzel és a paradicsomlével is, majd hozzákeverjük a meghámozott felkockázott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük az egészben hagyott combokat és lefedve, lassú tűzön főzzük puhulásig.
Ha a főzési idő alatt a mártás nem sűrűsödik be eléggé, főzzük még fedő nélkül.
Tálalhatjuk tésztával, vagy rizzsel is, nekem a kuszkusz passzol hozzá a legjobban.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése