A kelt tészták mindig is elvarázsoltak. Az olasz ételek nem kevésbé. A panzerotti, az egyszerű alaptészta olajban kisütve, különféle finomságokkal töltve.
Mostanában padlizsánt-paradicsommal, paradicsomot-padlizsánnal ennék, így hát eme elegy került a panzerottimba is.
Hozzávalók 20 db panzerottihoz:
a tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 2.5 dkg élesztő
- 1 ek. olívaolaj
- 1.5 dl meleg víz
- 1 tk. cukor
- 1 tk. só
a töltelékhez:
- 1 db közepes padlizsán
- 3 db paradicsom
- 1 ek. olívaolaj
- 4-5 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 15 dkg mozzarella sajt
- olaj a sütéshez
Így készül:
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk és két órát kelesztjük. Majd átgyúrjuk és még egy órát kelesztjük.
Ez idő alatt elkészítjük a tölteléket:
A padlizsánt héjastól felkockázzuk, ahogy a paradicsomot is, de azt előtte meghámozzuk.
Az olajon megpirítjuk a padlizsánt, hozzákeverjük a paradicsomot, az összezúzott fokhagymát és sózzuk, borsozzuk. Addig főzzük, amíg jól besűrűsödik.
A megkelt tésztát kb: 2 mm vastagra nyújtjuk, és 10 cm átmérőjű szaggatóval köröket szúrunk ki.
A körök egyik felébe tölteléket teszünk, erre egy-egy kocka sajtot rakunk, és félbehajtjuk a tésztát. Jól lenyomkodjuk a széleket és bő, forró olajban kisütjük a panzerottikat.
Addig sütjük, míg jól felfúvódnak a párnácskák, és világos arany színt kapnak.
Frissen tálaljuk, fokhagymás tejfölbe mártogatva fogyasztjuk .
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése