Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2015. augusztus 25., kedd

                         Gofri vaníliakrémmel és áfonyával





Olyan egyszerű, és mégis nagyon könnyű elrontani. A titok nyitja: vigyázzunk ne legyen híg a tészta, hisz nem palacsintát sütünk. Legyen könnyű, amit a keményre vert tojásfehérjével érünk el, és amit nagyon óvatosan keverünk a masszába.
Ezután már csak arra kell figyelni, hogy átsüljön a tészta, de ne száradjon ki.
Könnyű, nem túl édes vaníliakrémmel és friss gyümölccsel versenyképes desszert lehet.

Hozzávalók 4 főre:

a gofrihoz:

  • 25 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 20 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
a krémhez:
  • 1 cs. vanília puding
  • 4 dl tej
  • 3 ek. cukor
  • 3 ek. puha vaj
  • 1 ek. natúr krémsajt
a díszítéshez:
  • áfonya




Így készül:
Először is szétválasztjuk a tojásokat. A lisztet kimérjük és átszitáljuk. Hozzákeverjük a sütőport, sót, cukrot, a tojások sárgáját, citromhéjat és a tejet.
A tojásfehérjékből vert kemény habot óvatosan hozzákeverjük a meglehetősen sűrű masszához, és már el is készült.
Felforrósított, beolajozott gofrisütőben kisütjük a gofrikat.
 A tejből, cukorból és vaníliás pudingporból pudingot főzünk, és kevergetve kihűtjük.
A vajjal és krémsajttal jól felhabosítjuk, és ezzel kenjük meg a gofrikat. Áfonyával megszórjuk és így kínáljuk.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése