Jól eltűntem a blogról, úgy látszik ez a nyár egy picit zsúfoltra sikerült. Na de újult erővel, nekiveselkedem a munkának e-téren is.
Következzen egy jó kis ragu, amihez én rizst ajánlok.
Hozzávalók 4 főre:
- 2 ek. olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 80 dkg sertéslapocka
- 1 kisebb karalábé
- 2 szál sárgarépa
- 1 ek. mustár
- 2 tk. cukor
- só
- bors
- 2 dl főzőtejszín
- 1 tk. étkezési keményítő
Így készül:
A felaprított vöröshagymát megpároljuk az olajon. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, és fehéredésig pirítjuk. Ezután hozzákeverjük a cukrot és a mustárt, hogy karamellizálódjon.
Felöntjük vízzel, épp hogy ellepje a húst, sózzuk és borsozzuk.
Amikor félpuhára főtt a hús, jöhet a felkockázott karalábé és sárgarépa. Ha a zöldségek is megpuhultak, a tejszínben elkevert keményítővel besűrítjük a ragunkat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése