Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2015. augusztus 17., hétfő

                       Sertésragu karalábéval és répával




Jól eltűntem a blogról, úgy látszik ez a nyár egy picit zsúfoltra sikerült. Na de újult erővel, nekiveselkedem a munkának e-téren is.
Következzen egy jó kis ragu, amihez én rizst ajánlok.

Hozzávalók 4 főre:

  • 2 ek. olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 80 dkg sertéslapocka
  • 1 kisebb karalábé
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 ek. mustár
  • 2 tk. cukor
  • bors
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 tk. étkezési keményítő

Így készül:
A felaprított vöröshagymát megpároljuk az olajon. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, és fehéredésig pirítjuk. Ezután hozzákeverjük a cukrot és a mustárt, hogy karamellizálódjon.
Felöntjük vízzel, épp hogy ellepje a húst, sózzuk és borsozzuk.
Amikor félpuhára főtt a hús, jöhet a felkockázott karalábé és sárgarépa. Ha a zöldségek is megpuhultak, a tejszínben elkevert keményítővel besűrítjük a ragunkat.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése