Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2015. július 30., csütörtök

                                             Húsos pite



Amikor nincs kedvem több órát a konyhában állni, akkor hasonló ételeket készítek mint például: paprikás krumpli, tésztaétel, resztelt máj stb.
Azért néha nem árt megszegni a régi jól bevált recepteket.
Komplett egytálétel, csak egy jó pohár ital kell mellé.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • olaj
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 2-3 ág friss kakukkfű
  • bors
  • 2 dl paradicsomlé
  • 2 tojás
  • 80 dkg burgonya
  • 1.5 dl főzőtejszín
  • 1 tojássárgája
  • bors
  • 1 csomag leveles tészta

Így készül:
A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a húst és fehéredésig kevergetjük. Sózzuk, borsozzuk és belekeverjük az aprított kakukkfüvet is. Felöntjük a paradicsomlével és 20 percig lassú tűzön főzzük. Kicsit hagyjuk hűlni és a tojásokat is hozzákeverjük.
A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, áttörjük, sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük a tejszínnel és a tojássárgájával.
18 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljára helyezzük a beleszabott leveles tésztát. Erre kanalazzuk a burgonyamassza felét, majd a paradicsomos húst, és megint a burgonyát.
170 fokon legalább fél órát sütjük.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése