Amikor nincs kedvem több órát a konyhában állni, akkor hasonló ételeket készítek mint például: paprikás krumpli, tésztaétel, resztelt máj stb.
Azért néha nem árt megszegni a régi jól bevált recepteket.
Komplett egytálétel, csak egy jó pohár ital kell mellé.
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- olaj
- 50 dkg darált sertéshús
- 2-3 ág friss kakukkfű
- só
- bors
- 2 dl paradicsomlé
- 2 tojás
- 80 dkg burgonya
- 1.5 dl főzőtejszín
- 1 tojássárgája
- só
- bors
- 1 csomag leveles tészta
Így készül:
A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a húst és fehéredésig kevergetjük. Sózzuk, borsozzuk és belekeverjük az aprított kakukkfüvet is. Felöntjük a paradicsomlével és 20 percig lassú tűzön főzzük. Kicsit hagyjuk hűlni és a tojásokat is hozzákeverjük.
A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, áttörjük, sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük a tejszínnel és a tojássárgájával.
18 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljára helyezzük a beleszabott leveles tésztát. Erre kanalazzuk a burgonyamassza felét, majd a paradicsomos húst, és megint a burgonyát.
170 fokon legalább fél órát sütjük.
A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a húst és fehéredésig kevergetjük. Sózzuk, borsozzuk és belekeverjük az aprított kakukkfüvet is. Felöntjük a paradicsomlével és 20 percig lassú tűzön főzzük. Kicsit hagyjuk hűlni és a tojásokat is hozzákeverjük.
A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, áttörjük, sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük a tejszínnel és a tojássárgájával.
18 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljára helyezzük a beleszabott leveles tésztát. Erre kanalazzuk a burgonyamassza felét, majd a paradicsomos húst, és megint a burgonyát.
170 fokon legalább fél órát sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése