Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2015. július 7., kedd

                                                               Spenótos pite




Újra szert tettem egy jó adag zsenge spenótra. Szerencsére senkibe sem kell beleerőltetnem, szívesen eszi az egész család. Azért ha egy kis csavart viszek az ételbe, a megszokott spenótfőzeléken is túl lehet lépni.
Az omlós pitetészta a krémes spenóttal...hm.

Hozzávalók egy kerek pitéhez:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 tojás
  • csipet só
A töltelékhez:
  • 60 dkg friss spenót
  • 2 ek.olaj
  • 0.5 dl tejszín
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 2 tojás
  • bors



Így készül:
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, és fél órára hűtőbe tesszük.
A megtisztított spenótot olajon puhára pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, felöntjük tejszínnel,sózzuk és borsozzuk.
Felforraljuk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a tojásokat és a reszelt sajt 3/4 részét.
A tésztát kinyújtjuk piteforma nagyságúra, és elegyengetjük a formában. Megszurkáljuk villával, és 180 fokon elősütjük 8 perc alatt. Beleöntjük a tölteléket, és visszatesszük a sütőbe 20 percre. A maradék sajtot az utolsó 5 percben rászórjuk a pitére, és rápirítjuk.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése