Újra szert tettem egy jó adag zsenge spenótra. Szerencsére senkibe sem kell beleerőltetnem, szívesen eszi az egész család. Azért ha egy kis csavart viszek az ételbe, a megszokott spenótfőzeléken is túl lehet lépni.
Az omlós pitetészta a krémes spenóttal...hm.
Hozzávalók egy kerek pitéhez:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 1 tojás
- csipet só
A töltelékhez:
- 60 dkg friss spenót
- 2 ek.olaj
- 0.5 dl tejszín
- 3 gerezd fokhagyma
- 20 dkg füstölt sajt
- 2 tojás
- só
- bors
Így készül:
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, és fél órára hűtőbe tesszük.
A megtisztított spenótot olajon puhára pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, felöntjük tejszínnel,sózzuk és borsozzuk.
Felforraljuk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a tojásokat és a reszelt sajt 3/4 részét.
A tésztát kinyújtjuk piteforma nagyságúra, és elegyengetjük a formában. Megszurkáljuk villával, és 180 fokon elősütjük 8 perc alatt. Beleöntjük a tölteléket, és visszatesszük a sütőbe 20 percre. A maradék sajtot az utolsó 5 percben rászórjuk a pitére, és rápirítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése