Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2015. július 4., szombat

                          Császármorzsa málnalekvárral



Gyerekkorom nagy kedvence a császármorzsa. Az illat, ami bejárta a kicsi ház konyháját, felejthetetlen volt. Valahogy mégis ritkán jut eszembe, hogy készítsek egy adagot, vagyis inkább egy jó nagy adagot, mert abbahagyni nem tudom. 
Mindig vita téma, hogy van-e a császármorzsában búzadara? A nagyiéban volt, és nekem így az igazi.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 10 dkg finomliszt
  • 15 dkg búzadara
  • 2 dl tej
  • 3 tojás
  • 1 citrom héja
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 5 dkg kristálycukor
  • 5 dkg vaj a sütéshez
  • málnalekvár
  • porcukor



Így készül:
A lisztet és búzadarát tálba szórjuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, vaníliás cukrot, citromhéjat és a tejet.  30 percet hagyjuk állni, majd a tojásfehérjékből vert habot is hozzáforgatjuk. Felforrósított vajon állandó kevergetés mellet megsütjük. Az utolsó percekben hozzáadjuk a kristálycukrot, ami finoman karamellizállódik. Én jól megpirítva szeretem.
Most friss málnalekvárral, és egy kis porcukorral tálaltam.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése