Gyerekkorom nagy kedvence a császármorzsa. Az illat, ami bejárta a kicsi ház konyháját, felejthetetlen volt. Valahogy mégis ritkán jut eszembe, hogy készítsek egy adagot, vagyis inkább egy jó nagy adagot, mert abbahagyni nem tudom.
Mindig vita téma, hogy van-e a császármorzsában búzadara? A nagyiéban volt, és nekem így az igazi.
Hozzávalók 4 személyre:
- 10 dkg finomliszt
- 15 dkg búzadara
- 2 dl tej
- 3 tojás
- 1 citrom héja
- 2 cs. vaníliás cukor
- 5 dkg kristálycukor
- 5 dkg vaj a sütéshez
- málnalekvár
- porcukor
Így készül:
A lisztet és búzadarát tálba szórjuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, vaníliás cukrot, citromhéjat és a tejet. 30 percet hagyjuk állni, majd a tojásfehérjékből vert habot is hozzáforgatjuk. Felforrósított vajon állandó kevergetés mellet megsütjük. Az utolsó percekben hozzáadjuk a kristálycukrot, ami finoman karamellizállódik. Én jól megpirítva szeretem.
Most friss málnalekvárral, és egy kis porcukorral tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése