Szünidőben, délidőben ébredve, éhes ám a kamaszgyerek. Jó ha összeszedem magam, és valami igazán laktató "reggelivel" kedveskedem őkelmének.
Terítéken a spenót, éppen ezért becsempésztem az omlettbe is.
Hozzávalók 4 db szendvicshez:
- 6 tojás
- 2 ek. étolaj
- 2 db frankfurti virsli
- 8 dkg füstölt szalonna
- só
- bors
- jó marék friss spenótlevél
- 1 db nagy paradicsom
- 8 szelet lapkasajt
- 8 szelet szendvicskenyér
Így készül:
A tojásokat felverjük, sózzuk borsozzuk. A felcsíkozott szalonnát az olajon megpirítjuk, majd rátesszük a karikákra vágott virslit, és tovább pirítjuk vele néhány percig. Felcsíkozzuk a spenótot és a szalonnás virslihez adjuk. Kicsit megfonnyasztjuk és ráöntjük a tojást. Egyik oldalát megsütjük és átfordítjuk. Mikor az is megsült egy tányérra csúsztatjuk.
Egy szelet kenyérre felszeletelt paradicsomot teszünk, erre egy szelet sajtot, jöhet az omlett, majd megint egy szelet sajt, és végül a másik szelet kenyér.
A tojás legyen meleg, így ráolvad a sajt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése