Kertemben a gyümölcsfák lombjai egymást érik, a hosszú évek alatt jól elterebélyesedtek.
Ebből kifolyólag a sárgabarackot az idén is háromszor szüreteltem.
Sikerült lekvárt és dzsemet is befőznöm, sütöttem ezt-azt, így a legutolsó szüretelésből lett ez a nagyon egyszerű sütemény.
Hozzávalók: 30 x 25 cm-es tepsihez:
- 15 dkg margarin/vaj
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg natúr joghurt
- 3 tojás
- 20 dkg liszt
- 2 tk. sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 30 dkg sárgabarack
- porcukor
Így készül:
A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat és a joghurtot.
Végül hozzákeverjük a sütőporral és citromhéjjal elkevert lisztet is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk a tésztát, és a tetejét negyedelt sárgabarackokkal rakjuk ki.
A süteményt 170 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, felkockázzuk és porcukorral meghintjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése