Az anyukám osztálytalálkozójára szerettem volna valami igazán finomat készíteni, ami azért mutatós is. Ő nagyon szereti a gyümölcsös desszerteket, úgy hogy ebben kellett gondolkodnom.
Hát ez kerekedett, akarom mondani kockásodott belőle, és üres tálcával tért haza anya.
Hozzávalók 12-15 kockához:
a piskótához:
- 6 tojás
- 6 ek. víz
- 30 dkg porcukor
- 15 dkg finomliszt
- 5 dkg kakaópor
a töltelékhez:
- 15+5 dkg ribizli
- 1 dl víz
- 10 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 1 dl víz
- 3 dl habtejszín
- 1 cs. expressz zselatin
a csokimázhoz:
- 10 dkg étcsokoládé
Így készül:
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kikeverjük a 6 ek. vízzel és a cukorral, és hozzáadjuk a kakaóval összeszitált lisztet.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és hozzáforgatjuk a masszához.
Egy sütőpapírral bélelt közepes kb: (30x30) tepsibe kanalazzuk, amit kissé az asztalhoz "csapunk"hogy a buborékok felszabaduljanak.
180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
A krémhez 15 dkg ribizlit 1 dl vízzel és a cukorral 2-3 percig forraljuk, majd botmixerrel pürésítjük.
Hozzákeverjük az 1 dl vízzel elkevert pudingport, simára keverjük és kihűtjük.
A tejszínhabot a zselatinporral felverjük, és kis adagokban hozzákeverjük a pudinghoz.
A piskótát 3 lapra vágjuk, és megkenjük a ribizlihabbal. Elszórunk mindkét szinten a ribizliből, hogy szeleteléskor jól mutasson.
Hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen.
A csokoládét gőz felett megolvasztjuk, és a sütemény tetején rusztikusan elkenjük.
Tálaláskor felkockázzuk, és díszíthetjük ribizlifürttel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése