Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2015. július 21., kedd

                             Ribizlihabos-csokoládés kocka





Az anyukám osztálytalálkozójára szerettem volna valami igazán finomat készíteni, ami azért mutatós is. Ő nagyon szereti a gyümölcsös desszerteket, úgy hogy ebben kellett gondolkodnom. 
Hát ez kerekedett, akarom mondani kockásodott belőle, és üres tálcával tért haza anya.

Hozzávalók 12-15 kockához:
 a piskótához:


  • 6 tojás
  • 6 ek. víz
  • 30 dkg porcukor
  • 15 dkg finomliszt
  • 5 dkg kakaópor

a töltelékhez:

  • 15+5 dkg ribizli
  • 1 dl víz
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 1 dl víz
  • 3 dl habtejszín
  • 1 cs. expressz zselatin





a csokimázhoz:
  • 10 dkg étcsokoládé


Így készül:
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kikeverjük a 6 ek. vízzel és a cukorral, és hozzáadjuk a kakaóval összeszitált lisztet.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és hozzáforgatjuk a masszához.
Egy sütőpapírral bélelt közepes kb: (30x30) tepsibe kanalazzuk, amit kissé az asztalhoz "csapunk"hogy a buborékok felszabaduljanak.
180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
A krémhez 15 dkg ribizlit 1 dl vízzel és a cukorral 2-3 percig forraljuk, majd botmixerrel pürésítjük.
Hozzákeverjük az 1 dl vízzel elkevert pudingport, simára keverjük és kihűtjük.
A tejszínhabot a zselatinporral felverjük, és kis adagokban hozzákeverjük a pudinghoz.
A piskótát 3 lapra vágjuk, és megkenjük a ribizlihabbal. Elszórunk mindkét szinten a ribizliből, hogy szeleteléskor jól mutasson.
Hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen.
A csokoládét gőz felett megolvasztjuk,  és a sütemény tetején rusztikusan elkenjük.
Tálaláskor felkockázzuk, és díszíthetjük ribizlifürttel.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése