Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2015. június 4., csütörtök

                         Kagylótészta tejszínes spenóttal


A héten igazi húsmentes napokat tartottam. Valahogy egyikünknek sem hiányzott a hús, pedig a fiam igazi ragadozó. Habár a spenótot az egész család szereti, ez a tésztaétel a spenótot magasabb szintre emelte.
Sokkal több spenótot kellene fogyasztanunk, hiszen igen értékes növény:
- magas a vastartalma
-a hasnyálmirigyre és az emésztésre
 kedvező hatással van
- a vércukorszintet is jól befolyásolja
- az agyműködést és a látást is javítja
Természetesen ehhez rendszeresen kell fogyasztani belőle.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg óriás kagylótészta
  • 30 dkg friss spenót
  • olívaolaj
  • 4 dl főzőtejszín
  • 4 gerezd fokhagyma
  • reszelt parmezán
  • bors

Így készül:
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük és olívaolajat csorgatunk rá.
A spenótot 2 ek. olívaolajon megpároljuk, összevágjuk, majd úja visszatesszük a serpenyőbe.
Felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk.
A tésztát kitálaljuk, néhány kanál spenótmártást teszünk rá, végül megszórjuk parmezánnal.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése