Valószínűleg ismétlem önmagam, szinte minden Török ételt imádok. Feri, aki a férjem volna, állandóan emlegette a salátát, amit Ender barátunkkal szokott falatozni.
Már annyit mondta, gondoltam megpróbálom elkészíteni. Félve tettem elé a tálkát, ízlelgette és azt mondta: - ez pont olyan, majd degeszre ette magát. Úgy gondolom, olyan egyszerű, hogy nagyon nem is lehet elrontani.
Hozzávalók:
- 2 db padlizsán
- 4 dl sűrű natúr joghurt
- 4 ek. olívaolaj
- só
- bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek. aprított petrezselyem
Így készül:
A padlizsánt héjastól felszeleteljük, majd felkockázzuk. Serpenyőben felhevítjük az olajat, amin pirulásig sütjük a padlizsánt.
Picit sózzuk és borsozzuk, majd félre tesszük. A joghurtot ízesítjük a sóval, borssal, zúzott fokhagymával és a petrezselyemmel.
A kihűlt padlizsánt a joghurthoz keverjük, és néhány órára hűtőbe tesszük fogyasztás előtt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése