Újra itt a számomra kedves "zöldszezon". Zöld a természetben, és az asztalon is.
Két zöld kincs a spenót és a sóska. Minden nap megtudnám enni, hisz nincs párja a friss levelekből készült levesnek, főzeléknek és mártásnak.
A leves receptje itthttp://aranymorzsa.blogspot.hu/2014/06/leves-emlekszem-gyerekkoromban-ki.html található.
A buggyantott tojás hozzávalói :
- 1 l víz
- 1 ek. ecet
- csipet só
- tojás
Így készül:
A vizet feltesszük a tűzre a sóval és ecettel. A tojást beleütjük egy tálba. Miután felforrt takarékra vesszük, és amikor gyöngyözik a víz, óvatosan beleengedjük a tojást. A kellemesen krémes állag eléréséhez 3 percig főzzük, majd kiemeljük. Egyszerre csak egy tojást főzzünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése