Számtalanszor bebizonyosodott, hogy a régi és jól bevált receptek sosem hagynak cserben.
Vagyis, amikor "hirtelen" vendégeket várunk, olyan sütivel készüljünk, amivel tuti nem sülünk fel. Az elkészítése szinte gyerekjáték, ezért nyugodtan vonjuk be őket is a munkába.
Persze a sütésnél óvatosan, meg ne égessék magukat.
Hozzávalók 4 főre:
a tésztához:
- 10 dkg finomliszt
- 10 dkg vaj
- 12,5 dkg túró
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 tojássárgája
- csipet só
a töltelékhez:
- 12,5 dkg túró
- 5 dkg kristálycukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 citrom
- 1 tojássárgája
- 1 tk. kukoricakeményítő
Így készül:
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd a túróval, tojássárgájával, vaníliás cukorral és egy csipet sóval sima tésztává gyúrjuk. 30 percre a hűtőbe tesszük.
Közben a töltelékhez a túrót a tojássárgájával, a cukrokkal, keményítővel, a citrom reszelt héjával, és a fél citrom levével elkeverjük.
A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, és 16 db, 8 cm átmérőjű korongot szaggatunk belőle.
A korongok közepére 1-1 tk. tölteléket teszünk, félbehajtjuk és a széleit jól lenyomkodjuk.
Bő, forró olajban aranybarnára sütjük a kis csomagokat, lecsepegtetjük majd porcukorral szórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése