Semmi extra, egy pár friss tavaszi zöldségféle, némi joghurt, sok-sok petrezselyem, és egy kellemesen üde leves a végeredmény.
Hozzávalók 4 főre:
- 1 db új karalábé
- 3 db új sárgarépa
- 2 db új petrezselyemgyökér
- 2 db újburgonya
- 2 ek. olaj
- 2 l zöldségalaplé v. víz
- 2 dl natúr joghurt
- só
- bors
- petrezselyem
a galuskához:
- 1 tojás
- 1 tk. olaj
- liszt amennyit felvesz
- 4-5 szál petrezselyem
- só
Így készül:
A zöldségeket felszeleteljük, majd centi széles csíkokra vágjuk azokat. Az olajon kissé megpároljuk, és felöntjük az alaplével. Sózzuk, borsozzuk, aprított petrezselymet adunk hozzá. Puhulásig főzzük a levest, majd hozzákeverjük a joghurtot és összeforraljuk.
A galuskához összekeverjük a hozzávalókat, és kiskanállal a levesbe szaggatjuk.
Néhány perc főzés után elkészült a zöldségleves.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése