Egy jó hentes mindig áldás. Jelen esetben is így volt ez. Olyan húst kaptam az én aranyos hentesbácsimtól, hogy... ahh!
A legfontosabb minden esetben az alapanyag. Természetesen az is fontos, hogyan készítjük el az adott ételt, és ugye ott van még a szívvel-lélekkel dolog is.
Mindent összevetve, finoman szétomló, zamatos, szaftos hús főtt a sütőben.
Hosszadalmasabb a főzési idő, de aki elkészíti nem fogja megbánni!
Hozzávalók 4 főre:
- 1,5 kg marhalapocka
- 1 fej fokhagyma
- 3 db sárgarépa
- 3/4 l paradicsomlé
- só
- bors
- 1 dl olaj
Így készül:
A húst megtisztítjuk, lehártyázzuk, és 2 centis szeletekre vágjuk.A sárgarépát feldaraboljuk, a fokhagymát gerezdekre szedjük. Az egészet sózzuk, borsozzuk, lehetőség szerint cserépedénybe tesszük majd felöntjük a paradicsomlével és olajjal.
150 fokon 3-3,5 órára sütőbe tesszük. Petrezselymes burgonyával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése