Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2015. május 7., csütörtök

                                         Matrózhús



Az én drága nagyapám hajóskapitány volt. Olyan nyári vakációim voltak a hajón, a nagyszüleimmel amit sosem felejtek el. Végig a Dunán, a papa kormányozta az uszályt, a mama vezette a "háztartást"és én az unokatesómmal élveztem minden ott töltött percet. Mamikám sütött, főzött finomabbnál finomabbakat a sparhelten. A matrózhúst is sűrűn készítette, hol marha, hol sertéshúsból. 






Hozzávalók 4 főre:

  • 80 dkg sertéshús
  • 2 db közepes vöröshagyma
  • 10 dkg zellergumó
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg burgonya
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1,3 dl vörösbor
  • 1 tk. cukor
  • 1 tk. ecet
  • kakukkfű
  • bors
  • 1 ek liszt
  • 1,3 dl tejföl
  • olaj
Így készül:
A húst felkockázzuk kb. 2 cm-es kockákra. A hagymát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk.
A zöldségeket 1 cm-es kockákra vágjuk, és enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
A cukrot kevés olajban megpirítjuk, és hozzáadjuk a hagymát. Néhány perc pirítás után felöntjük a vörösborral és ecettel. Hozzáadjuk a húst is, sóval, borssal, kakukkfűvel és a szétzúzott fokhagymával fűszerezzük. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje a húst. A főzési idő felénél hozzákeverjük a liszttel elkevert tejfölt. Amikor a hús megpuhult, a zöldségeket elkeverjük az ételben, és összeforraljuk.
Köretként burgonyagombócot ajánlok, de friss kenyérrel is igazán finom.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése