Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2015. május 10., vasárnap

                           Vöröskáposztába töltött rizs


Valószínűleg a jó idő javára írható, hogy egyre jobban kívánom a könnyedebb ételeket.  A hús sem hiányzik. A sok nehéz étel a hosszú télen ezt hozta  ki belőlem. Persze a családom férfi tagjai azért ragaszkodnak a húshoz, ők köretnek kapták ezt a fogást.


Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 kis fej vöröskáposzta
  • 10 dkg rizs
  • 1/4 l tej
  • 1 tojás+ 1 tojássárgája
  • 5 dkg vaj
  • 5 szelet toast kenyér
  • 10 dkg sárgarépa
  • 5 dkg póréhagyma
  • 1 ek. friss petrezselyem
  • 10 dkg parmezán
  • bors 
  • olaj


Így készül:
A káposzta torzsáját kivágjuk, majd sós vízben 3 percig főzzük. Leválasztunk 6 db levelet, amiket puhára főzünk, de ügyeljünk arra, ne essenek szét. Hideg víz alatt lehűtjük.
A rizst enyhén sós vízben előfőzzük, majd a tejben puhára. Sózzuk, borsozzuk, hagyjuk kihűlni. Eközben a répát és póréhagymát felaprítjuk és megfőzzük.A kenyeret héj nélkül aprítógépben ledaráljuk.
A vajat krémesre keverjük, hozzákeverjük a tojássárgáját és egész tojást. Ezután beledolgozzuk a rizst, kenyeret, petrezselymet, reszelt sajtot, sárgarépát és póréhagymát. A káposztalevelekbe betöltjük a rizsmasszát és tűzálló tálba sorakoztatjuk. Megkenjük olajjal, keveset alá is öntünk, majd 180 fokon 30 percig sütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése