Imádom a gesztenyepürét! Igen ám, de most nem az készült. Kakaós piskótatekercsbe töltöttem a habos gesztenyét. Semmi vaj, semmi plussz cukor. Könnyű az egész sütemény, piskótától a habig.
Hozzávalók a piskótához:
- 5 tojás + 1 tojásfehérje
- 5 ek. kristálycukor
- 3 ek. liszt
- 2 ek. kakaópor
- 1 ek. étkezési keményítő
A gesztenyehabhoz:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 2.5 dl habtejszín
- 1 cs. habfixáló
Így készül:
A hat darab tojásfehérjéből és a cukorból verjünk kemény habot. Adjuk hozzá egyenként a tojássárgákat, majd kanalanként a kakaóval és keményítővel elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük. A sütőpapírt lehúzzuk a piskótáról és konyharuhával szorosan felcsavarjuk. Így hagyjuk kihűlni. A gesztenyemasszát szobahőmérsékleten felengedjük és krumplinyomón áttörjük.
A tejszínt félig felverjük, majd a fixálóval keményedésig továbbverjük. A gesztenyemasszát néhány kanál tejszínhabbal simára keverjük, ezután a többi habbal laza mozdulatokkal elkeverjük. Betöltjük a piskótába. Legalább egy órára hűtőbe tesszük, és óvatosan felszeleteljük. A tetejét olvasztott csokoládéval díszíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése