fokhagymás joghurttal
A rántott hús az egyik biztos résztvevője a vasárnapi asztalnak. Abban biztos vagyok, hogy számtalan verzió van az elkészítésére, de mindenkinek van egy kedvence, így nekem is.
Semmi extra, de az ízek magukért beszélnek.
Hozzávalók:
- 1 db csirkemellfilé
- 2 tojás
- 2.5 dl tejföl
- kis csokor kapor
- só
- 8 ek. liszt
- 1 ek. étkezési keményítő
A mártáshoz:
- 2.5 dl görög joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- só
a sütéshez:
- olaj
Így készül:
A csirkemellet nagyobb darabokra csíkozzuk, és besózzuk. A tojásokat kikeverjük a tejföllel és a nagyon apróra vágott kaporral. A lisztet elkeverjük a keményítővel. A csirkemellcsíkokat először a lisztbe majd a tejfölös tojásba, majd újra a lisztbe forgatjuk, és azonnal forró olajba tesszük. mindkét oldalát arany sárgára sütjük.
A joghurtban elkeverjük az átnyomott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, a hús mellé kínáljuk.
Köretként kukoricás rizst ajánlok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése